Taxateurs en adviseurs met passie voor zorgvastgoed

Het werken met vastgoed binnen de zorgwereld maakt ons enthousiast. Zorgvastgoed moet een meerwaarde zijn voor cliënten, medewerkers en de bedrijfsvoering. Deze dynamiek maakt het voor ons zo leuk. Daar helpen we graag aan mee! 

Wij vinden dat huisvesting in de zorg ondersteunend en van toegevoegde waarde moet zijn. Voor cliënten en voor medewerkers.

Rianka Bikker over De Zorgvastgoed Specialist

Mijn naam is Rianka Bikker en ik ben zorgvastgoedspecialist. Mijn passie ligt bij vastgoed, gecombineerd met zorg. In 2020 heb ik De Zorgvastgoed Specialist opgericht.

Collega’s en klanten omschrijven mij vaak als ambitieus. Dat klopt ook wel, want al jong wist ik wat ik wilde. Als ik iets wil, dan ga ik er ook voor. Zo was ik de jongste die zich Recognised European Valuer (REV) mocht noemen. Dit is een internationaal erkende en beschermde titel die onder voorwaarden wordt toegekend aan taxateurs van vastgoed. Om de titel te verkrijgen moest ik aantonen op onderscheidend niveau zorgvastgoed te taxeren. Om de titel te behouden word ik elk jaar opnieuw getoetst.

Het werken met vastgoed binnen de zorgwereld maakt me enthousiast. Deze passie voor zorgvastgoed ontstond tijdens een stage bij een adviesbureau voor de zorg. Ik had daarvoor al parttime bij een makelaar gewerkt en hoewel ik dat leuk vond miste ik nog iets. Dat bleek de zorg te zijn.

Zorgvastgoed moet ondersteunend en een meerwaarde zijn voor cliënten, medewerkers en de bedrijfsvoering. Deze dynamiek maakt het voor mij zo leuk. Daar help ik graag aan mee!

Mark Hover

Mark heeft ruime ervaring als makelaar en taxateur. Binnen De Zorgvastgoed Specialist is Mark de persoon als het om beleggingen in zorgvastgoed gaat. “Succes betekent voor mij dat ik twee partijen bij elkaar breng en een deal tot stand breng waar beide partijen een goed gevoel aan over houden.” 

Markt werkt al vanaf zijn 20e levensjaar in de makelaardij. Hij begon tijdens zijn vastgoed studie bij Saris & Partners. “Het kleinschalige karakter sprak me erg aan en ik was blij dat ik hier kon beginnen. Ik ben veel met Toin Saris op pad geweest in die tijd, omdat ik het beste leer in de praktijk. 5 jaar geleden ben ik als partner ingestapt. Tegenwoordig houdt Mark zich naast commercieel vastgoed ook bezig met zorgvastgoed binnen De Zorgvastgoed Specialist. Een specialisatie waar hij energie van krijgt. 

Van onze klanten horen we vaak dat Mark hun wensen goed en snel kan vertalen naar iets concreets. ‘Ik ben een man van mijn woord en kom altijd mijn afspraken na. Dat vind ik erg vanzelfsprekend, maar dat blijkt niet altijd het geval te zijn. Klanten geven mede hierdoor aan dat het contact met mij op een fijne manier verloopt. Ik krijg nog steeds een kick van elke zaak die ik succesvol afrond en dat is dan ook mijn grootste drijfveer. Wat succes voor mij inhoudt? Twee partijen bij elkaar brengen en een deal tot stand brengen waarin beide partijen een goed gevoel over houden.

Toin Saris

Toin Saris heeft ruim 25 jaar ervaring als makelaar en taxateur. Hij is oprichter van Saris & Partners Makelaars en binnen De Zorgvastgoed Specialist helpt hij zorgorganisaties met huisvestingsvraagstukken. 

Toin noemt zichzelf een echte farmer. Een dergelijk karakter past bij de zorgwereld. ‘Ik ben een ondernemer in ‘aandacht’ en heb de volledige focus voor mijn relaties. Dat was vroeger al zo, toen ik als eerste baantje vertegenwoordiger werd voor ijzerwaren. Ik reed stad en land af om kennis te maken met potentiële klanten en om te ervaren waar ze tegen aan liepen. Ik schroomde niet om op avonden zelf mee te gaan monteren om klanten in nood te helpen. Zo kwam ik uiteindelijk tot een verkoopresultaat die gebaseerd was op vertrouwen en loyaliteit in plaats van alleen op prijs. Ik vond dat meehelpen overigens geweldig, want de klant was blij verrast en ik leerde zelf ook wat.’ 

Leren is iets wat vaak en veel terugkomt als je vraagt naar Toin’s achtergrond. Binnen het team staat Toin bekend om zijn zeer brede kennis en interesses.

Renée van Nes

Renée van Nes is als backoffice medewerkster de steun en toeverlaat van Rianka en de spin in het web van De Zorgvastgoed Specialist. Rianka Bikker: “ Renée werkt precies en kijkt kritisch naar teksten. Taalfouten worden er snel uitgehaald. Bij bronnenonderzoek ziet ze geen bijzondere bepaling over het hoofd.” Renée heeft een brede interesse voor zorg en voor vastgoed. In haar werk komen deze twee speelvelden bij elkaar. Ook Renée kijkt van nature vanuit de gebruiker naar gebouwen. Voor architectuur, natuur en monumentale gebouwen heeft ze een zwak. 

Renée heeft heel wat jaren ervaring opgedaan in de makelaardij op het zonnige Bonaire en wist daardoor zichzelf al snel onmisbaar te maken. Renée is een erg fijne collega in de omgang. Maar ook loyaal, accuraat en klantvriendelijkheid zijn kenmerken die haar typeren. Ze is altijd erg maatschappelijk betrokken geweest en vindt het fijn om voor een ander iets te kunnen betekenen. Familie en vrienden spelen een belangrijke rol in haar leven. 

In haar vrije tijd houdt ze van fotograferen. Dit komt zakelijk ook goed van pas want regelmatig wordt ze ingezet om zorgpanden te fotograferen. Ook is ze gek op dieren. Een kantoorhond is een grote wens van haar.